Apie Grafkę

„Grafkė“ (liet. žiogelis) lietuvių tradicijoje ir tautosakoje yra apsaugos ir sėkmės simbolis. Senoji lietuvių išmintis teigia, jog nuotaka savo vestuvių dieną į vestuvinę suknelę turi įsisegti žiogelį, kad apsaugotų save nuo bloga linkinčios akies. „Grafkės“ kuriami drabužiai pas klientus atkeliauja su gražiausiais linkėjimais ir šviesiausiomis mintimis, todėl jie yra tarsi apsaugos ir sėkmės simbolis perkeltine prasme.

Aš esu Ernesta Varanavičienė – prekės ženklo „Grafkė“ įkūrėja ir profesionali dizainerė, šių metų birželį įgijusi Aprangos mados inžinerijos magistro laipsnį Kauno technologijos universitete. Šį prekinį ženklą sukūriau, siekdama įgyvendinti savo ilgametę svajonę – betarpiškai kurti grožį žmonėms, papuošti juos gražiausioms jų gyvenimo šventėms. Visuomet siekiu, kurti išliekamąją vertę turinčius drabužius, todėl glaudžiai bendradarbiauju su savo klientais ir įtraukiu juos į kūrybinį procesą.

Esu šio prekės ženklo siela, todėl daugumą darbų atlieku pati: bendrauju su užsakovais, kuriu drabužio dizainą, konstruoju, parenku ir derinu audinius, atlieku matavimus, siuvu, atiduodu pabaigtus gaminius. Visada nuoširdžiai stengiuosi dėl savo klientų, todėl dalyvauti visuose drabužio kūrimo etapuose man yra labai svarbu. Į užsakymų vykdymą laiku žiūriu ypač rimtai, todėl esant didesniam užsakymų kiekiui turiu patikimus partnerius, kuriems perleidžiu kai kuriuos darbus.

Su „Grafkė“ prekiniu ženklu šiuo metu gimsta vestuvinės suknelės ir proginiai drabužiai moterims bei vaikams, tačiau mielai dalyvauju ir kituose projektuose. Plačiau apie mano veiklą skaitykite Tinklaraštyje.